Particulieren

Particulieren

Een eigen huis bouwen

Sinds het jaar 2000 heeft de overheid de burger veel meer vrijheid gegeven te bouwen wat hij of zij zelf wil. Maar deze nieuwe zeggenschap over hoe je wilt wonen, levert ook de nodige uitdagingen op. Want hoe werkt zo’n proces eigenlijk van schetsje tot uiteindelijke bouw? Vol Pit! structureert het proces tot aan de uiteindelijke bouw van het huis.

Wat is er uitdagender dan het geheel naar eigen wensen bouwen van een eigen woning? Maar, zoals Elsschot al zei, tussen droom en werkelijkheid liggen wetten en praktische bezwaren. Heel veel van beide zelfs. Het gaat dan om zaken als tijdsplanningen en om eisen van technische, juridische, fiscale en financiële aard. Hoe kom je van droom tot daad?

‘Het fundament van een zelfgebouwd huis is structurering en controle bij de voorbereiding op de bouw.’

Vol pit! geeft u advies over grondaankopen, ruimtelijke ordeningsprocedures, uw programma van eisen, architectenkeuze, financiële haalbaarheid, planning, het kiezen van een bouwer etc. Gebruik maken van een deskundige is in dit geval geen overbodige luxe. Het bespaart u in het traject uiteindelijk veel meer en maakt dat u met een tevreden gevoel terugkijkt op het traject.

Vol Pit! is altijd bereid om geheel vrijblijvend met u mee te denken over uw woningbouwplannen en gezamenlijk een plan te maken om het ook te realiseren.

Meer informatie >>